Olt: Aproape 1.000 de contestații, la Bacalaureat

Potrivit datelor ISJ Olt, au fost depus 976 de contestații la Bacalaureat, elevii fiind nemulțumiți de notele obținute inițial. Cele mai multe au fost la Limba română, contestațiile venind atât de la elevii de la Real, cât și de la cei de la Uman.

Astfel, 252 de elevi au cerut recorectarea lucrărilor la Limba română (Real), 183 la Limba română (Uman), iar 131 la Istorie.

Totodată, au mai fost depuse 88 de contestație la Geografie, 64 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 61 la Matematică-Informatică, 55 la Matematică TEHN, 54 la Logică, 25 la Matematică ST-NAT, 18 la Fizică, 16 la Informatică (MI C/C++), 15 la Biologie, 5 la Sociologie, câte 3 la Chimie organiză (TEO nivel I/II) și Matematică PED, câte una la Economie, Psihologie și Filosofie.

Primele rezultate ale Examenului de Bacalaureat s-au afișat luni, 3 iulie, iar în județul Olt nu a fost obținută nicio medie de 10. Grav este că 740 de elevi olteni au picat Bacalaureatul, în sesiunea de vară, din cei 2.263 de copii prezenți. 1.522 de elevi au promovat Bacalaureatul, iar 163 de elevi de clasa a a XII-a și a XIII-a nu s-au prezentat.

Au fost înregistrate patru medii de 9.93, acestea fiind obținute de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina (două) și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

Afișarea rezultatelor finale de la Bacalaureat va loc vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

foto: arhivă, fotografie ilustrativă