Tânăr din Slatina, la volan sub influența a două substanțe psihoactive. Peste 300 de amenzi în urma controalelor

Un tânăr de 22 de ani, din Slatina, a fost prins la volan, într-o intersecție din municipiu, pe 11 iulie, sub influența a doua substanțe psihoactive. Polițiștii i-au recoltat probe biologice, fiind întocmit un dosar penal.

Probleme cu legea are și un bărbat din Brastavațu, care conducea băut.

„În cadrul activităților, la data de 11 iulie 2023, în jurul orei 22:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice, la intersecția străzii Basarabilor cu strada Banului, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC și T2B OPI.

Ulterior, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Vișina, au oprit pentru control, pe strada Aurel Vlaicu din comuna Brastavățu, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În ultimele 48 de ore, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat, atât în mediul urban, cât și din mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, polițiștii au aplicat 347 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

foto:arhivă