Județul Olt, sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile vor urca până la 40 de grade Celsius

Meteorologii au anunțat că un val de căldură persistent va pune stăpânire pe mai multe județe din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Temperaturile vor urca până la 38-40 de grade Celsius.

Codul portocaliu de caniculă este valabil pentru joi, 13 iulie, inclusiv pentru județul Olt.

 „Joi (13 iulie) în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…40 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Totodată, pentru perioada 13-16 iulie, a fost emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

„Joi (13 iulie), valul de căldură se va extinde și se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar vineri, sâmbătă și duminică (14, 15 și 16 iulie) va persista îndeosebi în regiunile sudice. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18…24 de grade. Notă: Valul de căldură va persista și săptămâna viitoare”, au mai transmis meteorologii.