Un tânăr a fost reținut, după ce ar fi luat cu forța o fată din curtea părinților, din Dobrosloveni

Un tânăr a fost reținut, după ce vineri, 21 iulie, ar fi luat cu forța o fată de 17 ani dintr-o gospodărie din comuna Dobrosloveni, județul Olt.

Atât tânărul, cât și fata au fost găsiți într-o pădure din Reșca.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că o minoră, în vârstă de 17 ani, în timp ce se afla în curtea locuinței părinților, din comuna Dobrosloveni, ar fi fost luată cu forța de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din aceeași localitate, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Imediat, au fost alcătuite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, care au efectuat verificări.

În urma activităților investigativ-operative, atât minora, cât și tânărul, au fost identificați într-o pădure din localitatea Reșca”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

POlițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la data de 22 iulie a.c., pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Totodată, polițiștii au stabilit că tânărul i-a adresat minorei amenințări cu săvârșirea de infracțiuni, cercetările fiind extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Tânărul va fi prezentat Judecătoriei Caracal, cu propuneri legale.