Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și București, sub cod roșu de caniculă. Sunt anunțate temperaturi maxime de 42 de grade Celsius

Meteorologii au emis un cod roșu de caniculă, valabil pentru 25 iulie, fiind vizate județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, dar și Capitala.

Temperaturile maxime vor urca până la 42 de grade Celsius.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, se arată într-un comunicat al ANM.

Totodată, pentru marți (25 iulie) a fost emis un cod galben, valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade

În sudul Crișanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei  și în vestul Dobrogei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 24 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat, fiind emis un cod portocaliu. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.