UPDATE/ Festivalul  de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii”, în perioada 22-24 septembrie

UPDATE: Organizatorii au anunțat că, din motive tehnice, Festivalul-concurs de umor de la Slatina, a fost amânat cu o săptămână, perioada de desfășurare devenind astfel 29 septembrie-1 octombrie 2023.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Festivalul  de Umor „Oltenii & Restu’ Lumii” va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023, la Slatina, concursul urmând a se desfășura pe trei secțiuni: creație literară (epigramă, concurs de carte), caricatură și meșteșuguri tradiționale. Festivalul a ajuns la cea de a XXVII-a ediție, fiind organizat de Primăria Municipiului Slatina, în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Reprezentanții Primăriei municipiului Slatina au precizat că vor anunța invitații ediției din acest an pe parcurs ce vor perfecta contractele.

„În fabulosul spațiu mioritic, oltenii au jucat dintotdeauna un rol important, preluând umorul etnogenetic în integralitatea sa.

În sensul acesta, a XXVII-a ediție a Festivalului Naţional – Concurs de Umor – „Oltenii &… Restu’ Lumii“ vă face cuvenita, cuviincioasa și reverențioasa invitație de a participa în calitate de prieteni adevărați și dragi nouă, în perioada 22-24 septembrie 2023  la o nouă și emblematică ediție”, a anunțat Secția Programe Proiecte – CJCA Olt.

Festivalul va fi organizat în Parcul Tineretului din municipiul Slatina, aici fiind amenajate mai multe standuri de unde slătinenii pot achiziționa produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele, vase ceramice, dar pot gusta și din mâncarea tradițională adusă de numeroși comercianți.

Pe parcursul Festivalului se va desfășura și Târgul meșterilor Populari Tradiționali, în cadrul căruia vor expune produse creatori de artă populară tradițională reprezentativi din zona Olteniei și din țară.