Un tânăr de 25 de ani, din Valea Mare, s-a electrocutat în timp ce deplasa o schelă metalică. A fost transferat la un spital din Capitală

Un tânăr de 25 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt, angajat al unei societăți de construcții din Slatina, s-a electrocutat miercuri, 9 august, 07:40, în timp ce deplasa o schelă metalică.

Bărbatul este electrician și desfășura o lucrare în cadrul unei alte societăți din Slatina. În timp ce deplasa o schelă metalică, care se afla la o distanță de aproximativ patru metri de o linie electrică aeriană de joasă tensiune, în acel moment s-a creat un arc electric care a condus la electrocutarea lucrătorului. A fost apelat Serviciul de Urgenta 112, fiind transportat la SJU Slatina, unde a rămas internat. Avea contract de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Tucă.

Potrivit directorului medical al Spitalului Slatina (foto), doctorul Florin Popa, tânărul a suferit arsuri de gradul III pe o suprafață mare a corpului, inclusiv arsuri de căi respiratorii, fiind transportat în stare gravă la o unitate medicala din Capitală.

Polițiștii olteni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 9 august 2023, în jurul orei 07:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană s-ar fi electrocutat pe strada Pitești, din municipiul Slatina.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din județul Olt, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce manevra o schelă metalică în apropierea unor fire de înaltă tensiune, s-ar fi electrocutat.

În urma evenimentului, tânărul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

foto: arhiva. UPU Slatina-SPITALUL Județean de Urgență Slatina.