20 de microbuze electrice pentru elevi vor ajunge în mai multe localități din Olt. Proiectul a fost accesat de CJ Olt

Consiliul Județean Olt a semnat cu Ministerul Educației contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Achiziție microbuze electrice pentru elevii școlilor din județul Olt”, în valoare de 35 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație.

Microbuzele vor ajunge în orașele Balș, Piatra-Olt și Corabia și în 17 comune din județ.

„Proiectul prevede achiziția a 20 de microbuze electrice pentru elevii localităților Balș, Piatra-Olt, Corabia, Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele.

Beneficiarii finali ai proiectului  vor asigura mentenanța și vor amplasa o stație de încărcare. La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra bunurilor achiziționate va fi transferat, cu titlu gratuit, fiecărei Primării. Împreună, ne concentrăm eforturile spre un mediu mai curat și un viitor mai bun pentru tinerii noștri”, se arată într-un comunicat al PSD Olt.

fotografie ilustrativă, prezentare generală microbuz, arhivă