Accident între o bicicletă și un scuter electric, în comuna Vulturești. Biciclistul, băut bine, la un viraj la dreapta, a intrat în coliziune cu scuterul

O bicicletă și un scuter electric au fost implicate într-un eveniment rutier, pe Drumul Național 67B, în comuna Vulturești, județul Olt, marți, 22 august, în jurul orei 23.10.

Biciclistul, care era băut bine, rezultând o alcoolemie de peste 2 mg/l alcool pur în aerul expirat, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Slatina. Și bărbatul care conducea scuterul electric consumase alcool.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Vulturești, județul Olt, în timp ce se deplasa pe bicicletă, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea virajului la dreapta și a intrat în coliziune cu un scuter electric, condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Dobroteasa, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, biciclistul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, pentru bărbatul de 48 de ani rezultând o valoare de 2.03  mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru bărbatul de 39 de ani o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii olteni efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, pentru abaterile săvârșite, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.