Scandal în sediul CJPC Olt. Șeful ANPC: „Pe unul l-a îmbrâncit, iar celui de al doilea i-a izbit telefonul de perete”. Corpul de control a închis un restaurant din centrul Slatinei

Corpul de control din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat luni, 28 august, verificări la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt, cu sediul în Slatina, coordonat de ani buni de Angelica Filotie. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că persoanele care au venit în control de la București au fost agresate de soțul comisarului Filotie, chiar în sediul CJPC Olt (foto), în urma scandalului fiind depusă o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Considerând grave evenimentele ce au avut loc la sediul CJPC Olt, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a venit astăzi, 29 august, la Slatina, efectuând controale la unități din centrul Slatinei, pe Esplanadă, un restaurant fiind temporar închis, până la remedierea problemelor.

Contactat telefonic, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că soțul Angelicăi Filotie a intrat în sediul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Olt, a îmbrâncit un comisar, iar altuia i-a smuls telefonul din mână și l-a izbit de perete.

„Ieri, în momentul în care colegii din Corpul de control au ajuns în Comisariat, soțul doamnei a intrat intempestiv în sediul Comisariatului, a îmbrâncit pe unul dintre reprezentanții Corpului de control, celui de al doilea i-a smuls telefonul din mână, pentru că se pregătea să filmeze incidentul, i-a izbit telefonul de perete, și-a manifestat toate frustrările personale despre ceea ce crede că nu ar fi trebuit să se întâmple, adică soția dânsului, se pare, nu ar fi trebuit să fie verificată. Doamna chiar mi-a transmis un mesaj că se simte hărțuită. Eu nu înțeleg de ce te-ai simți hărțuit, dacă toate lucrurile sunt în ordine.

Corpul de control și-a continuat activitatea în cursul acestei zile, cred că a și transmis structurii de pe lângă Parchetul Tribunalul Olt o sesizare cu privire la acest incident, pentru că vorbim de ultraj, vedem dacă și structurile ce vor demara verificări sau anchete vor ajunge la aceeași concluzie ”, a spus Horia Constantinescu, pentru stirideolt.ro.

Șeful ANPC a declarat că, în urma controalelor efectuate în zona de promenada a Slatinei, un restaurant a fost închis temporar, fiind găsite produse expirate, dar și alte nereguli.

„Am decis să plec, dimineață foarte devreme (n. red. – marți, 29 august), spre Slatina, unde am fost împreună cu vicepreședintele instituției ce are în coordonare Corpul de control, să arătăm susținerea acțiunilor pe care Autoritatea noastă le desfășoară la nivel județean, de verificare a colegilor. Am ajuns, am ieșit cu colegii din Corpul de control și câțiva dintre colegii Comisariatului pe teren, plecând de la actele întocmite de aceștia în urmă cu doar câteva zile. Din păcate, ajungem din nou să constatăm că, în unele județe, mesajul ferm transmis de Autoritate este prost înțeles. Una dintre locațiile verificate și lăsate, că lasă că merge și așa, a fost astăzi oprită temporar de la funcționare, până la remedierea deficiențelor. Nu știu exact numele, în zona de promenadă, nu știm numele, aveți o zonă mică de promenadă, sunt trei restaurante unul după altul.

Din păcate, produsele în afara termenului de valabilitate minimală reprezintă, cred, una dintre problemele cele mai mici. În opinia noastră, blocul alimentar nu trebuia și nu putea fi autorizat, lipsindu-i elemente esențiale ale fluxului tehnologic, tot ce se întâmpla în cele trei bucătării verificate este departe de ce ar trebui să se întâmple într-un bloc alimentar sigur și corespunzător ”, a adăugat șeful ANPC.

Într-o notă ironică, Horia Constantinescu a declarat că, astăzi, nu a mai găsit-o pe Angelica Filotie în Comisariat, fiind „acasă”.

Întrebat dacă urmărește schimbarea coordonatorului de la Olt, președintele ANPC nu a exclus această ipoteză, dar a precizat că trebuie să urmez toate procedurile, pentru că este funcționar public, având concurs pe post.

„Doamna de la Olt este în subordinea Regiunii Dolj și este funcționar public, post ocupat prin concurs. Fiind funcționar public, nu poate fi demisă așa cum s-ar putea în zona privată și, atunci, trebuie să urmăm toate procedurile. Bineînțeles, luăm în calcul acest lucru (n. red. – demiterea coordonatorului  Comisariatului Olt), dar, în România, oamenii se țin de scaun cu o forță care ar putea deveni chiar probă sportivă (…). Dânsa nu mai conduce sau nu a condus niciodată așa cum trebuie Comisariatul respectiv, din păcate, iată că derapajele, inclusiv ale familiei domniei sale, fac să ne punem multe semne de întrebare ”, a conchis Horia Constantinescu.

Coordonatorul CJPC Olt, comisarul Angelica Filotie, nu a putut fi contactat, pentru a oferi un punct de vedere.