Șefa OPC Olt, Angelica Filotie, declarații, după ce soțul ar fi agresat un comisar ANPC. „Nu erau nereguli care să impună închiderea restaurantului”

Scene incredibile s-au petrecut, zilele trecute, în biroul OPC Olt, din Slatina, unde un comisar al Corpului de control din cadrul ANPC ar fi fost agresat de soțul Angelicăi Filotie, coordonatorul OPC Olt. Poliția a deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe și distrugere. Angelica Filotie a precizat că soțul a venit în instituție ca să-i aducă un tensiometru și medicamente, pentru că îi crescuse tensiunea foarte mult din cauza stresului la care a fost supusă, și atunci ar fi avut loc altercația.

În altă ordine de idei, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a fost marți, 29 august, la Slatina, efectuând verificări la restaurantele ce funcționează pe Esplanadă. În urma controalelor, un restaurant din centrul Slatinei a fost temporar închis, aici fiind găsită carne expirată. Totodată, altul, lângă el, are închis, iar angajații fac curățenie.

„Suntem surmenați, suntem într-o stare de tensiune, de abuz, de hărțuire”

Contactată telefonic pentru un punct de vedere, Angelica Filotie a făcut declarații incendiare la adresa șefului ei de la București, Horia Constantinescu, spunând că o hărțuiește și că își ține angajații din comisariatele județene într-o stare de tensiune.

Mai mult de atât, aceasta s-a plâns că volumul de muncă este foarte mare și că are doar trei-patru angajați în instituție. Comisarul șef al OPC Olt spune că mulți colegi din țară se confruntă cu probleme medicale, din cauza stresului la care sunt supuși de președintele ANPC.

„Ne cheamă în Comandament câte trei luni de zile, Comandament din toată țara, indiferent dacă ai sau nu oameni, trei comisari s-au transferat, stau în județ cu patru comisari de teren, din care trebuie să și trimit în Comandament, mai sunt în concediu, suntem surmenați, suntem într-o stare de tensiune, de abuz, de hărțuire. Mă simt hărțuită, nu doar noi, cine îndrăznește să zică ceva, este dat afară.  (…) Un coleg din Argeș a făcut AVC, din cauza stresului, altul a demisionat, pentru că a zis că sănătatea este mult mai importantă. Ne toacă mărunt, niciodată nu este mulțumit! Mă denigrează într-un hal fără de hal. Eu o să-l dau în judecată pentru calomnie, nu am luat un leu, nu am pretins de la nimeni ceva, în toată funcția aceasta (…) Nu am ce să mi reproșez și nici să mă arate cu degetul că aș fi luat ceva. Eu nu am nici măcar o amendă de circulație. (…) vrea să spele păcatele tinereții, eu nu am făcut niciun păcat…Caută să găsească nod în papură. Noi chiar avem rezultate foarte bune, cu trei oameni, noi ne am făcut treaba. Avem sute de petiții, ni le-au direcționat de la București, pe anumiți operatori foarte mari care necesită atenție. Chiar nu știm cum să mai gestionăm situația, pentru că ne pleacă oamenii, comisari buni, ne-au plecat doi, unul s-a transferat anul trecut. Așa se întâmplă în toată regiunea, în toată țara. Una-două, demisia! Și când a văzut indicatorii, nu -i venea să creadă că Oltul este pe locul 14 în țară. Nu au fost niciodată probleme mari în județ, noi cu doi-trei oameni ne-am făcut treaba”, a spus Angelica Filotie, pentru stirideolt.ro

„Ce au găsit, la Slatina!? „Niște carne”

Corpul de control din cadrul ANPC și președintele Horia Constantinescu au făcut controale la restaurantele ce funcționează pe Esplanada Slatina, fiind descoperite nereguli, chiar și carne expirată. Un restaurant a fost închis, astăzi, 30 august, având în geam afișul că funcționarea a fost oprită temporar la solicitarea ANPC. Lângă acest restaurant, altul era și el închis, iar mai mulți angajați făceau curățenie.

Potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, reprezentanții OPC Olt au efectuat, în urmă cu câteva zile, controale la aceste restaurante și nu ar fi găsit nereguli.

Coordonatorul OPC Olt, Angelica Filotie, spune că restaurantul din centrul Slatinei nu trebuia închis, precizând că a fost un abuz, deși mai multe sortimente din carne aveau termenul de valabilitate expirat.

„Au făcut colegii un control, dar au dat amendă pentru produse…nu știu procesul verbal, nu l am acum, pentru că au fost colegii. S-a dat amendă, cred că au și plătit-o. Ați văzut ce dezastru arată pe Constanța…Ce au găsit, la Slatina!? Ce a postat!? Niște carne, am înțeles, nu am luat legătura cu colegii, pentru sunt într-o stare foarte proastă… Dar nu erau nereguli care să impună închiderea restaurantului. Și, altceva, am înțeles că erau produse expirate după dată, dar nu că erau improprii consumului. Bănuiala mea este că au cumpărat mai multă marfă proaspătă și nu au consumat-o, nu au pregătit-o și au procedat exact cum procedăm acasă, nu este corect. Asta s-a găsit, câteva kilograme de carne care fusese congelată și pusă la dezghețat. Și se aruncă în spațiul public că este improprie consumului uman, că vai ce este acolo! Tocmai că nu a prezentat imagini dezastruoase ca pe litoral, cu mizerie. Face abuzuri, mereu ne impune, el nu semnează, dar ne impune tuturor din țară”, a adăugat Angelica Filotie.

Cum a ajuns soțul să-l agreseze pe comisarul venit de la București

Întrebată dacă soțul a avut o altercație cu persoana din Corpul de control din cadrul ANPC, chiar în sediul instituției din Slatina, Angelica Filotie nu a infirmat incidentul. Aceasta a explicat că soțul a venit în instituție ca să-i aducă tensiometrul și, când a văzut cât i-a crescut tensiunea, a răbufnit.

„Acolo sunt alte fapte… Mă simțeam foarte rău, a vrut să mă trimită abuziv într-un Comandament, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu…mi-am descoperit și alte probleme tot cauzate de stres. M-a lăsat fără oameni, din patru comisari, trei mi i-a trimis în Comandament, de abia reușim să gestionăm activitatea, cu sute de reclamații pe lună. Este o muncă fantastică. (…) Când erau acolo în birou și faptul că mă simțeam foarte rău, mă durea capul foarte tare, am sunat soțul să vină să-mi aducă alte medicamente și tensiometrul, am tensiunea foarte mare. Am avut tensiunea 23 și ceva, m-am panicat și eu, s-a panicat și soțul. M-am dus înapoi în birou și mi-am luat o cu ei acolo, am avut-o tot așa, 23, m-am speriat. Soțul panicat a venit și el. Așa au stat lucrurile”, a conchis Filotie.

Poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lovituri și distrugere

Pe 28 august 2023, în jurul orei 14:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, din municipiul București, comisarul aflat în control, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la sediul unei instituții publice, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către o persoana-soțul Angelicăi Filotie.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, în timp ce se afla în sediul unei instituții publice, din municipiul Slatina, fi fost agresat fizic (împins) de către o persoana.

De asemenea, persoana i-ar fi smuls și distrus telefonul mobil unui alt bărbat, în vârsta de 50 de ani, aflat în sediul instituției.

Din relatări, polițiștii au stabilit identitatea persoanei, ca fiind un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Slatina.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și distrugere, cercetările fiind continuate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe acest subiect citește și: https://www.stirideolt.ro/2023/08/29/scandal-in-sediul-cjpc-olt-seful-anpc-pe-unul-l-a-imbrancit-iar-celui-de-al-doilea-i-a-izbit-telefonul-de-perete-corpul-de-control-a-inchis-un-restaurant-din-centrul-slatinei/