Un pieton a fost lovit de o mașină pe Bulevardul A.I. Cuza din Slatina. Șoferul a ieșit pozitiv la două substanțe psihoactive

Un pieton a fost acroșat de o mașină pe Bulevardul A.I. Cuza din Slatina, acesta fiind transportat la UPU Slatina pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pietonul, un bărbat de 53 de ani, din Slatina, era băut bine, în schimb, șoferul, un slătinean de 35 de ani, a ieșit pozitiv la două substanțe psihoactive.

„La data de 4 septembrie a.c., în jurul orei 17:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroșat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate, care se afla în traversarea neregulamentară  a străzii.

În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

În urma testării cu aparatul etilotest, pentru conducătorul auto rezultatul a fost negativ, iar pentru pieton a rezultat o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T1B THC și T1C MDMA”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa foto:grup facebook Info Trafic Slatina