Încă un șofer implicat într-un accident, pe o stradă din Caracal, a ieșit pozitiv la drugtest. Era și băut

O mașină a acroșat un pieton, pe strada Vornicu Ureche, din municipiul Caracal,  marți dimineață, 5 septembrie, ora 05.50.

Inițial, s-a crezut că mașina a fost condusă de o tânără de 24 de ani, din Caracal, însă, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că la volan se afla un tânăr de 21 de ani. Acesta era băut și a ieșit pozitiv la două substanțe psihoactive. Potrivit unor surse, cel care s-ar fi aflat la volan ar fi polițișt, la Constanța.

Pietonul a ajuns la Spitalul Municipal Caracal, având nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism, ce ar fi fost condus de o tânără, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal și un pieton, respectiv o tânără, în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul municipal Caracal.

Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

foto : arhivă