Procurorii caracaleni, detalii din dosarul polițistului care a accidentat o femeie pe o stradă din Caracal: „S-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale și toxicologice”

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au oferit detalii despre cazul polițistului care a accidentat o femeie, pe strada Vornicul Ureche din Caracal, acesta fiind băut. Totodată, la testul antidrog, polițistul a ieșit pozitiv la o substanță psihoactivă. În cauză, s-a dispus efectuarea unei expertize toxicologice, dar și medico-legale.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pe 6 septembrie, și se efectuează urmărirea penală „in rem”.

Procurorii spun că agentul de poliție a părăsit locul accidentului, revenind la o jumătate de oră. Aceștia mai informează că pietonul traversa strada prin loc nepermis.

„În ziua de 05.09.2023, în jurul orei 05,51, numitul B.F.S.C. din mun. Caracal, jud. Olt, agent de poliţie în cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa – Postul de poliţie TF Negru Vodă, desemnat ca organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, a condus un autoturism pe strada Vornicul Ureche din mun. Caracal şi a accidentat pietonul S.D.N. care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliţie sau a procurorului.
Ulterior, în jurul orei 06,20, susnumitul a revenit la locul producerii accidentului ca pasager în acelaşi autoturism, susţinând că acesta a fost condus la momentul producerii accidentului rutier de sora sa, B.E.A.
Fiind testat cu aparatul alcooltest, numitul B.F.S.C. a prezentat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Numitul B.F.S.C. a fost testat şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa psihoactivă T1B THC, fiind recomandată efectuarea de analize de laborator.
Susnumitului i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi urină, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanțelor psihoactive.
Victima S.D.N. a fost transportată mai întâi la Spitalul mun. Caracal şi apoi la Spitalul Județean de Urgenţă Slatina, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.
În cauză s-a dispus efectuarea unor expertize medico-legale şi toxicologice, în raport de rezultatul acestora şi de celelalte probe, urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale ce se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, semnat de prim procurorul Diana Cazacu.