Au fost demarate procedurile de recepție a lucrărilor executate la podul de la Poganu. DRDP Craiova: Circulația va fi deschisă înainte de începerea școlii

Reprezentanții DRDP Craiova au anunțat joi, 7 septembrie, că au fost demarate procedurile de recepție a lucrărilor de punere în siguranță a circulației auto și pietonale pe podul de pe DN 67B, peste Râul Olt, dintre Drăgășani și Poganu.

Aceștia au dat asigurări că Podul de la Verguleasa va fi deschis circulației înainte ca elevii să-și reia cursurile.
„Am încredere în calitatea lucrărilor executate și sunt sigur că, așa cum ne-am asumat, circulația rutieră și pietonală se va deschide înainte de începerea activității școlare”, a transmis Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin.

Podul de peste Râul Olt, dintre Drăgășani (județul Vâlcea) și Poganu, comuna Verguleasa (județul Olt), a fost închis pe 21 martie, iar zeci de persoane au protestat la decizia autorităților. În urma presiunilor făcute de localnici, dar și grație demersurilor fostului prefect de Olt, Florin Homorean, au făcut efectuate expertize și lucrări care permit acum deschiderea circulației, ce se va desfășura pe un singur fir, alternativ, dirijată cu semafoare, pentru mașinile cu un tonaj sub 7,5.

sursa foto: facebook DRDP Craiova