VIDEO. Persoană prinsă sub un mal de pământ, la o adâncime de cinci-șase metri, la Vulpeni. UPDATE/ Bărbatul de 41 de ani a murit

UPDATE: Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din comuna Urzica, care a fost prins sub un mal de pământ a fost extras, fără semne vitale, fiind constatat decesul.

Bărbatul decedat era angajatul unei firme de construcții.

„La data de 12 septembrie 2023, în jurul orei 09:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în comuna Vulpeni, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Urzica, județul Olt, angajat al unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectua săpături pentru rețeaua de canalizare, a fost surprins de malurile șanțului, care s-au surpat peste acesta.

În urma evenimentului, bărbatul de 41 de ani a decedat, iar trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării autopsiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

O persoană a fost prinsă de un mal de pământ, la o adâncime de cinci-șase metri, în comuna Vulpeni, județul Olt.

Intervenția pompierilor olteni este dificilă.

„Pompierii Detașamentului Slatina și Gărzii Balș, cu un modul de căutare-salvare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele, un echipaj SMURD și mai mult autospeciale pentru primă intervenție, acționează în comuna Vulpeni, sat Gropșani, la o persoană surprinsă de un mal de pământ, la aproximativ 5-6 metri adâncime.

În sprijinul pompierilor olteni acționează un modul de căutare-salvare din cadrul ISU Dolj și trei buldoexcavatoare.

Misiunea este în desfășurare”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.