Bărbat din Oporelu, arestat preventiv, după ce ar fi furat un telefon. Un alt tânăr, din Iași, este căutat de polițiști

UN bărbat din comuna Oporelu, județul Olt, a fost arestat preventiv, după ce ar fi furat un telefon. În acest dosar de tâlharie a mai fost implicat si un alt barbat din Iași, căutat de polițisti.

La data de 15 septembrie 2023, la propunerea parchetului, Judecătoria Balș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de un bărbat din comuna Oporelu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În fapt, la data de 14 septembrie 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat fizic în comuna Teslui, din județul Olt, fiindu-i sustras și telefonul mobil.

În urma activităților investigativ-operative, efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața zilei de 14 septembrie 2023, în jurul orei 08:00, un bărbat de 31 de ani, din orașul Podu Iloaiei, județul Iași, în timp ce se afla pe terasa unei societăți comerciale din comuna Teslui, județul Olt, ar fi fost agresat fizic și i-ar fi fost sustras telefonul mobil de către două persoane, respectiv un bărbat de 33 de ani, din comuna Ruginoasa, județul Iași și un bărbat de 34 de ani, din comuna Oporelu, județul Olt”, se arată într-uncomunicata al IPJ Olt.

Polițistii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.

În urma probatoriului administrat, la data de 15 septembrie 2023, bărbatul de 34 de ani a fost prezentat Judecătoriei Balș, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta.

Polițiștii efectueză verificări pentru identificarea locație în care se află bărbatul de 33 de ani, întrucât acesta se sustrage cercetărilor. Față de acesta, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș a formulat propunere de arestare preventivă în lipsă.

Bărbatul de 34 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.