SCANDAL. Zeci de părinți au protestat în fața Inspectoratului Școlar Județean Olt

Aproximativ 40 de persoane, părinți ce au copiii elevi la Școala nr. 3 Slatina, au protestat joi, 31 martie, în fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Olt, solicitând examinarea mai multor înregistrări video din timpul concursului privind postul de director, mai exact din timpul probei de verificare a competențelor digitale. Oamenii au depus memorii la ISJ Olt și și-au arătat nemulțumirea, după ce au aflat că la școală va veni un alt director. Astfel, în urma concursului pentru postul de director derulat în această perioadă, profesoara Denisa Maican ar urma să fie numită pe postul de conducerea de la Școala nr. 3 Slatina, înlocuind-o pe profesoara de Limba și Literatura Română, Cristina Nicu, cea care a condus unitatea de învățământ în ultimii 11 ani. Potrivit rezultatelor finale afișate de ISJ Olt, profesoara Denisa Maican a obținut nota 8,60, iar profesoara Cristina Nicu 8,45.

Totodată, mai multe cadre didactice de la Școala nr. 3 Slatina, care au adus prestigiu școlii, amenință că vor pleca.

„Sunt depuse memorii de la toate clasele la ISJ, noi ca și părinți nu suntem de acord cu numirea directorului Denisa Maican”, a spus un părinte.

„Ce performanțe are doamna (n. red – Denisa Maican)?, întreabă un alt părinte pe inspectorul adjunct al ISJ Olt, profesorul Victor Iacobescu.

Adjunctul ISJ Olt, Victor Iacobescu, a precizat că este deschis dialogului și a mai cerut o altă întâlnire cu părinții.

„Suntem deschiși dialogului, vă așteptăm vineri să stăm de vorbă. Ședința de validare are loc astăzi, la ora 15.00. S-a dat răspuns la toate memoriile depuse. În ceea ce privește organizarea concursului, nu au fost probleme. Sunt cinci membri în comisie, reprezentantul ISJ, doi profesori din școală, reprezentant al Consiliului Local sau profesor universitar, fiecare membru al comisiei își asumă nota. S-au făcut verificări. A fost un concurs, doamna Denisa Maican a avut o notă mai mare. De-a lungul fiecărui concurs au fost suspiciuni, cei care au pierdut au avut dubii. Noi analizăm toate zvonurile”, a spus Iacobescu.

Contactată telefonic, profesoara Denisa Maican a precizat că se va duce la post, adică director la Școala nr. 3 Slatina, pe 18 aprilie.

„Instigă părinții și manipulează, târăște niște părinți într-o mizerie, este trist. Trebuia să conteste proba ei. Mă voi duce la post pe 18 aprilie”, a spus Denisa Maican.

Astăzi, 31 martie, va avea loc validarea rezultatelor finale la concursul pentru postul de director, pe 4 aprilie urmând să fie emise deciziile de numire pe post, ce vor intra în vigoare din 18 aprilie.