Un tânăr a fost reținut, după ce a avut o altercație cu un bălșean, pe o stradă din oraș. Este acuzat de distrugere și furt

Un bărbat de 27 de ani, din județul Vâlcea, a fost reținut marți, 26 septembrie, după ce este suspectat de loviri sau alte violențe, distrugere și furt, într-un dosar întocmit de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.

Scandalul dintre tânărul de 27 de ani și bărbatul de 38 de ani a avut loc pe 2 august, pe o stradă din orașul Balș. Bălșeanul de 38 de ani ar fi fost împins și a spart geamul unei societăți comerciale, fiind rănit la un braț și apoi transferat la spital.

„În fapt, la data de 2 august 2023, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane s-ar fi agresat reciproc pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, județul Olt, iar în timpul altercației ar fi distrus geamul unei societăți comerciale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 38 de ani, din orașul Balș, județul Olt, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost agresat fizic de către o persoană necunoscută, iar în timpul altercației ar fi fost împins, moment în care s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut, lovind geamul unei societăți comerciale, care s-ar fi spart și i-ar fi provocat leziuni la nivelul brațului. 

Bărbatul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Balș, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și distrugere, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorului și dispunerii măsurilor legale.

„În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției orașului Balș, au identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Făurești, județul Vâlcea, bănuit de comiterea faptelor, care se sustrăgea cercetărilor.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au mai stabilit faptul că acesta ar fi sustras la data de 16 martie 2023, dintr-o societate comercială din orașul Balș, județul Olt, mai multe bunuri”, se mai arată în comunicatul citat.  

În urma probatoriului administrat, la data de 26 septembrie 2023, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului de 27 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, distrugere și furt.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de 27 septembrie 2023 să fie prezentat instanței de judecată cu propuneri legale.