CJ Olt demarează licitația pentru Programul „Lapte și Corn”

Consilierii județeni au aprobat joi, 28 septembrie, lista produselor ce vor fi distribuite preșcolarilor din grădinițele cu program normal și elevilor din învățământul primar și gimnazial, în cadrul Programului pentru școli, 2023-2029. Potrivit proiectului de hotărâre, pe parcursul săptămânii, elevilor și preșcolarilor li se vor acorda gratuit două porții de fructe, trei porții de lapte și două porții de produse lactate și cinci porții de panificație.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că imediat după aprobarea normelor de către Executiv, forul județean a demarat întreaga procedură, urmând ca să fie urcat în SEAP caietul de sarcini.

„Nu este vina noastră (n.red. – că s-a întârziat licitația). În august s-au aprobat normele pentru laptele și corn la nivel de Guvern, imediat după ce s-au aprobat noi am demarat întreaga procedură și, în momentul de față, am aprobat produsele care vor intra în „lapte și corn”. Noi suntem pregătiți acum, avem caietul de sarcini pregătit să-l ridicăm în SEAP. În funcție de câți vor participa la licitație și dacă nu vor fi contestații, s-ar putea să se termine foarte repede. Maxim două luni de zile, probabil că de la anul viitor”, a declarat Oprescu.