CJ Olt preia un teren de 30 de hectare din comuna Bălteni. Forul județean vrea să construiască o stație de tratare mecanico-biologică

CJ Olt preia un teren de 30 de hectare din domeniul public al comunei Bălteni, suprafața fiind adiacentă Centrului de management al deșeurilor- depozitul ecologic realizată de forul județean în cadrul proiectului „Sistem integrat de Management al Deșeurilor în Județul Olt”.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că va încerca să construiască aici o stație de tratare mecanico-biologică, cu fonduri europene.
„Este un teren pe care noi avem Centrul de management al deșeurilor de la Bălteni și el era dat în administrarea Consiliului Județean. În momentul de față, am demarat procedurile să treacă în proprietatea Consiliului Județean, noi pregătindu-ne pentru etapa următoare din managementul deșeurilor. Încercăm să depunem pe fonduri europene o stație de tratare mecanico-biologică. Acest lucru înseamnă că pe groapa de gunoi, după tratarea gunoiului, va ajunge mai puțin gunoi și noi vom termina celula existentă în timp mai îndelungat”, a spus Oprescu.

Întrebat cum se colectează gunoiul, la acest moment, în județ, șeful CJ Olt a precizat că lucrurile încep să se miște, iar UAT-urile fac eforturi pentru a încuraja colectarea selectivă.
„Lucrurile încep să se miște. E adevărat că orice început e greu, localitățile încep să-și promoveze colectarea selectivă și să știți că, stând de vorbă cu cei de la Olt-Eco și cu salubrizatorul, am înțeles că cantitățile de deșeuri colectat selectiv au început să crească”, a adăugat Oprescu.
Salubris este operatorul unic de salubrizare din județul Olt, după ce a câștigat licitația, durata contractului fiind de opt ani. CJ Olt a anunțat la finalul anului 2021 că a încheiat cu această firmă „Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt”.