„Nicolae Titulescu” Slatina, un liceu care se respectă. Uniforma devine obligatorie pentru toți elevii

Consiliul de Administrație al Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina a decis joi, 28 septembrie, ca uniforma să devină obligatorie și pentru elevii unității de învățământ din ciclurile gimnazial și liceal. Anterior, părinții elevilor și-au dat acordul pentru îmbrăcarea uniformei la cursuri, aceasta devenind obligatorie pentru toți cei 1.385 de copii de la prestigioasa unitate de învățământ din centrul Slatinei, începând cu acest an școlar.

Astfel, liceeni vor avea tricou alb pe care va fi brodată sigla școlii și pantaloni sau fustă de culoare neagră sau bleumarin.

De menționat că elevii din ciclul primar de la Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina au uniforme de ceva timp pe care le și poartă.

Tot mai multe unități de învățământ din Slatina au introdus uniforma pentru elevii din clasele mici, aceasta fiind considerată un element distinctiv, dar și de prestigiu, însă liceeni și chiar copiii din ciclul gimnazial sunt greu de convins să îmbrace toți aceleași haine, la cursuri, zi de zi.

În această perioadă, și reprezentanții Liceului „Ion Minulescu” Slatina efectuează un sondaj în rândul părinților care au elevi în clasele IX-XII la unitatea de învățământ, urmând să-și exprime opinia cu privire la obligativitatea frecventării cursurilor în uniformă.