IPJ Olt va primi două aparate performante pentru testarea șoferilor antidrog. „Au o rată de eroare sub 10 la sută”

IPJ Olt va primi două aparate performante pentru testarea șoferilor antidrog. Cele două dispozitive vor fi achiziționate cu fonduri donate de Artrom Steel Tubes.

Prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, a declarat că aceste aparate sunt cele mai performante de pe piață, iar erorile sunt de sub 10 la sută.

„IPJ Olt va primi două Drug Testere performante, marca Drager 5000. Acestea au o rată de eroare sub 10 la sută și vor contribui decisiv în identificarea mult mai cu acuratețe a persoanelor care conduc sub influența drogurilor. Donația va fi făcută de Artrom Steel cu care am vorbit în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut. Îi mulțumesc domnului președinte Adrian Popescu de la ARTROM pentru deschidere și ajutor. I-am explicat de ce este nevoie de acest lucru, i-am explicat de ce sunt importante pentru județ și municipiul Slatina, dumnealui împreună cu conducerea ARTROM au fost de acord să susțină această inițiativă și mă bucur că au luat decizia de a sprijini această achiziție. Deja comandantul IPJ Olt este în discuții cu reprezentanții ARTROM, urmează partea de hârtii, având în vedere că vorbim despre o instituție din cadrul MAI, iar hârtiile sunt meticuloase si riguroase, însă am acordul domnului Adrian Popescu să confirm acest parteneriat în trei, pentru că inițiativa a plecat de la mine, ARTROM, Prefectura Olt și IPJ Olt. Este o achiziție importantă, rata de eroare este sub 10 la sută, Drager 5000, înțeleg de la specialiștii în cadrul IPJ Olt că sunt cele mai performante în acest moment, va fi o achiziție utilă”, a spus prefectul de Olt.

Potrivit prefectului de Olt, un astfel de aparat costă în jur de 10.000 de euro.

În prezent, IPJ Olt are în dotare două aparate pentru testarea șoferilor la droguri, existând suspiciuni că acestea dau erori mari.

foto:arhivă