Un bărbat de 57 de ani, din Movileni, s-a încuiat în casă și a amenințat că dă foc celor trei butelii din imobil. Localnicii au fost evacuați, pe o rază de 150 de metri

Un bărbat de 57 de ani, din comuna Movileni, județul Olt, s-a încuiat luni, 16 octombrie, în jurul prânzului, în casă și a amenințat că dă foc imobilului cu ajutorul celor trei butelii. Alarma a fost dată de fiul bărbatului.

Polițiștii au evacuat persoanele ce se aflau pe o rază de 150 de metri, intervenind în forță.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.12 Potcoava, care au identificat un bărbat, de 57 de ani, ce se afla într-o cameră a locuinței sale, cu ușile încuiate și geamurile închise, amenințând, cu o brichetă, că va da foc la trei butelii, ce se aflau în imobil. 

Polițiștii au izolat zona și au evacuat persoanele, pe o rază de aproximativ 150 de metri.

Întrucât din imobil se simțea un miros puternic de produs petrolier, polițiștii au intervenit în forță, au pătruns în locuință și l-au imobilizat pe bărbatul de 57 de ani, care se manifesta agresiv. Bărbatul a fost scos din locuința în care se aflau cele trei butelii deschise și care emanau produs petrolier, fiind evitată, astfel, o tragedie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi fost sub influența alcoolului, iar în familie ar fi existat unele neînțelegeri.

În urma evenimentului, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de distrugere și amenințare.

foto:arhivă