Senatorul Liviu Voiculescu a demisionat din fruntea PNL Olt. Primarul din Scornicești, Daniel Tudor: „Nu exclud o candidatură”

Senatorul Liviu Voiculescu a anunțat luni, 23 octombrie, că a demisionat din fruntea PNL Olt. Decizia vine după scindarea filialei PNL Olt în două tabere- cea a deputatului Gigel Știrbu și cea a senatorului Liviu Voiculescu. Cel mai probabil, interimatul va fi asigurat de primarul din Scornicești, Daniel Tudor. Cert este că, pe viitor, edilul nu a exclus o candidatură pentru funcția de președinte al PNL Olt.

Senatorul Liviu Voiculescu, care pare să fi pierdut sprijinul structurii centrale a PNL, speră ca, după demisia sa, lucrurile să se liniștească în interiorul filialei.

Astăzi, însă, a venit timpul să fac, cu aceeași responsabilitate și obligație, un pas înapoi. Îl fac cu regretul lucrului neîmplinit, însă cu convingerea că este singurul act care poate redresa stabilitatea, unitatea și determinarea unei echipe de valoare.
Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, în ultima perioadă și independent de voința și faptele mele, filiala județeană a PNL a fost tranzitată de evenimente care i-au știrbit imaginea și i-au clătinat stabilitatea. Evenimente care au indus în interiorul filialei o stare de tensiune alarmantă ce amenință să treneze timp îndelungat. (…) PNL Olt trebuie să meargă mai departe și să înfrunte anul electoral care se apropie cu o echipă unită și puternică, concentrată nu pe tensiuni interne, ci pe obținerea unor rezultate performante!
Iar dacă demisia mea din funcția de președinte al filialei Olt a PNL este condiția sine qua non pentru ca lucrurile să se reașeze pe un făgaș politic detensionat în interiorul echipei, fac astăzi acest pas înapoi cu bunăvoie. Este un act de responsabilitate pe care mi-l asum și pe care îl închin colegilor liberali alături de care am muncit și am obținut performanțe de-a lungul timpului”
, a spus senatorul liberal.

Contactat telefonic, primarul orașului Scornicești, Daniel Tudor, a precizat că, potrivit statutului, interimarul este asigurat de unul dintre prim-vicepreședinți și, pe viitor, nu exclude o candidatură pentru șefia PNL Olt.


„Potrivit statului partidului, unul dintre cei doi prim-vicepreședinți va fi desemnat președinte interimat. Poate fi și o decizie a Biroului Politic Național. Pentru viitor, nu exclud o candidatură pentru funcția de președinte al PNL Olt”, a spus primarul din Scornicești.

Cei doi prim-vicepreședinți ai PNL Olt sunt primarul din Scornicești, Daniel Tudor, și edilul din Drăgănești-Olt, Marian Tudorică.