Un autobuz în care se aflau zeci de copii, ce veneau dintr-o excursie, a fost implicat într-un accident, la Brebeni. Șoferul celeilalte mașini era băut bine

Un autobuz și o mașină au fost implicate într-un accident rutier, marți seara, 31 octombrie, pe Drumul Județean 546, la intrarea în comuna Brebeni, județul Olt. Autobuzul era plin cu elevi (50 de copii din comuna Movileni, județul Olt), ce se întorceau dintr-o excursie, din fericire aceștia nu au fost răniți, trecând doar printr-o sperietură.

Șoferul mașinii, un bărbat de 51 de ani, din Slatina, era băut bine.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două vehicule, respectiv un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Slatina și un autobuz condus de un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, pentru conducătorul autobuzului rezultatul fiind negativ, iar pentru conducătorul autoturismului a rezultat o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.