Trei adolescente au fost lovite de o mașină, în fața Spitalului Slatina. Șoferul are doar 18 ani și este din Caracal

Trei adolescente de 16 ani, care traversau strada pe trecerea de pietoni din fața Spitalului Slatina, au fost lovite de o mașină, miercuri seara, 1 noiembrie. Șoferul este un tânăr de 18 ani, din municipiul Caracal. Cele trei tinere au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, una dintre fete a fost transferată la Craiova, având mai multe fracturi.

Autoturismul a ricoșat într-un buldoexcavator, ce oprise la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate.

„La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 22:15, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Crișan, din municipiul Slatina, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din municipiul Caracal, ar fi accidentat trei pieton, respectiv trei tinere, în vârstă de 16 ani, care s-ar fi aflat în traversarea regulamentară a străzii, ulterior ricoșând într-un buldoescavator care era oprit la marcajul pietonal pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Olt.

Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe această trecere de pietoni au mai avut loc accidente, inclusiv unul mortal. Pe 2 martie 2023, în fața Spitalului Județean de Urgență Slatina, o femeie de 51 de ani, care lucra liftieră la spital, a murit.

sursa foto: martor