Subprefectul Ana-Maria Ciaușu a demisionat din PNL Olt. Îl acuză pe prefectul Mario de Mezzo că îi numără concediile medicale. Ce i-a scris deputatului Știrbu

Subprefectul de Olt, Ana-Maria Ciaușu, a anunțat vineri, 3 noiembrie, pe pagina sa de socializare, că demisionează din PNL Olt, fiind scârbită de atmosfera din interiorul partidului. Acesta rămâne momentan pe funcția din Prefectura Olt, însă schimbarea sa pare a fi o chestiune de timp.

Mai mult de atât, subprefectul a făcut publice câteva mesaje pe care i le transmite președintelui interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, în care spune că prefectul Mario DE Mezzo și primarul comunei Studina, Marian Vasile, îi numără concediile medicale pe care le-a avut în ultima perioadă. Din aceste mesaje, reiese clar atmosfera tensionată din cadrul PNL Olt și nemulțumirile unor membri vechi, care au muncit în campaniile electorale anterioare.

„(…) Transmiteți-le lui Mario (n. red. – prefectul de Olt Mario De Mezzo) și lui Marian Vasile să nu mai caute în concediile mele medicale că nu găsesc altceva în afară de cancer. În toate! Ați auzit? Cancer, nu gripă!!! Nu doresc nici măcar vreunuia dintre voi să fie obligat să își ia concediu medical din același motiv ca și mine…aștept să mă dați afară pentru că puteți!!! Sau nu?? …nu pentru că am cancer!!! Că asta înseamnă lucruri pe care nu vreau să le pronunț… (…) Ați venit cu mesaj clar la mine sau credeți că nu l-am priceput?: pleci de bună voie sau te dau afară! (…) Voi scrie la partid, stiiiu că fără rezultat, dat tot voi scrie, Cum ați înlocuit oamenii lui Voiculescu non PNL…cu exemple: începând cu prefectul membru pe la un sector din București că doar el merită să culeagă roadele muncii unei filiale întregi nu vreun coleg din Olt. (…) Nu vă mai bateți joc de oamenii care au muncit ca sclavii pentru că aveți dumneavoastră un singur scop: mandatul de deputat!!! Ca asta e miza acestor schimbări radicale pentru reorganizarea filialei, nu binele PNL Olt, pe care îl descoperiți din patru în patru ani”, scrie Ana Maria Ciaușu într-un mesaj către deputatul Gigel Știrbu.

Contactat telefonic, prefectul de Olt, Mario De Mezzo, a precizat că statisticile pe care le solicită țin de activitatea sa de zi cu zi și bucătăria internă.

„Lucrurile acestea care țin de administrația publică, care țin de lucrurile interne din Prefectură, care fac parte din responsabilitățile mele de zi cu zi, nu le comentez public. Statisticile pentru informarea publicului, le comunic eu. Acestea sunt treburi administrative de zi cu zi, cum îmi fac treaba în cadrul Prefecturii, nu comentez. Am cerut foarte multe situații de când am venit, este firesc, să știu cum merge instituția, situații pe partea financiară, pe partea de resurse umane, situații pe partea administrativă, am cerut situații pe absolut fiecare departament în parte. (…) Eu nu numesc și nu demit subprefecți, eu nu fac asta. Nu am această calitate, știți foarte bine cum sunt numiți subprefecții. Cancanuri, bârfe și păreri personale eu nu comentez”, a spus Mario De Mezzo.

Ana Maria Ciaușu a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2021, suferind o operație de mastectomie bilaterală. Aceasta a vorbit în repetate rânduri despre boala ei, considerând că poate ajuta alte femei la descoperirea timpurie a acestei forme de cancer. Ciaușu este nevoită să facă periodic controale și analize medicale.