Autoritățile se pregătesc pentru închiderea unui segment din Centura Slatinei. Motorga: „Se face racordarea între tronsoane, la Valea Mare”

Autoritățile se pregătesc pentru închiderea unui segment din Centura Slatinei, ce face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești.

Directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, inginerul Adrian Motorga, a precizat că închiderea acestui segment de drum se va face pentru ca tronsoanele II și III să fie legate, la Valea Mare. Acesta a evitat să spună de la ce dată se va închide porțiunea de drum.

 „S-a discutat despre închiderea Centurii Slatina. Vorbim despre lucrările de la km 57, adică racordarea între tronsonul II și tronsonul III, de la Valea Mare, din acest motiv se închide. O să vină antreprenorul, UMB-ul, cu o solicitare și atunci vom ști mai multe detalii, despre perioada închiderii, nu putem spune din ce moment se închide. Există o discuție de principiu, dar nu avem nimic oficial, trebuie să vedem clar documentul care ne spune clar de când până când se va închide Centura, nu putem să avansăm niște termene, ține de constructor. Avem variante alternative, nu sunt probleme”, a spus Motorga, pentru stirideolt.ro.

Practic, va fi închis traficului segmentul de drum dintre Fabrica Pirelii și localitatea Valea Mare, iar mașinile vor fi deviate prin municipiul Slatina.

Potrivit unor surse, închiderea s-ar putea face de la finalul acestei săptămâni și ar putea dura trei săptămâni.

Tronsonul III (Valea Mare-Colonești), în lungime de 31,75 de km se va deschide până la finalul anului, iar reprezentanții CNAIR au anunțat că Tronsonul IV (Colonești-Oarja-Pitești), în lungime de 31.82 de km, va fi finalizat anul viitor.

Drumul Expres va avea 121 de km, iar anul trecut au fost deschiși traficului primii 40 de km, aici fiind incluse Centura municipiului Slatina și Centura orașului Balș.

Vom reveni cu alte informații.

sursa foto: Facebook Asociația Pro Infrastructura, arhivă