Tânăr de 20 de ani, din Mărunței, prins conducând cu 227 de km/h pe Drumul Expres. A rămas fără permis pentru 270 de zile și a fost amendat cu peste 5.000 de lei

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, a fost prins conducând pe Drumul Expres, în afara localității Bîrza, cu 227 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

Tânărul nu a oprit semnalului efectuat de către polițiști, aceștia fiind nevoiți să execute trei focuri de avertisment.

„Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză.

În cadrul activităților de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somațiilor, polițiștii au executat 3 focuri de avertisment, cu armamentul din dotare.

La scurt timp, autoturismul a fost depistat pe un câmp din afara localității Bîrza, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Mărunței, județul Olt, care a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative.

Pe parcursul urmăririi, tânărul de 20 de ani a acroșat mai multe balize direcționale amplasate pe Drumul Expres 12, însă în urma evenimentelor nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pentru abaterile săvârșite, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 5.220 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 270 de zile