800 de olimpici și profesori din Olt vor fi premiați la începutul anului viitor. Bugetul alocat va fi de aproximativ 200.000 de lei

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a dat asigurări că toți elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale, profesorii lor, dar și sportivii care au urcat pe podium la competiții naționale și internaționale vor fi premiați la începutul anului viitor. Practic, Ordonanța privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice obligă autoritățile să modifice data de organizare a festivității de premiere pentru ianuarie sau februarie.

Oprescu a precizat că aproximativ 800 de elevi, profesori și sportivi din județ vor fi premiați, bugetul alocat fiind în jurul sumei de 200.000 de lei.

„Îmi pare rău că astfel de acțiuni pe care le ținem sunt folosite în scop electoral. Așa cum știți, a apărut o ordonanță care ne blochează să facem angajamente pe ultimele două luni, asta nu înseamnă că de la 1 ianuarie nu le vom face. Toate acestea nu sunt ca să blocăm activitățile UAT-urilor, ci sunt ca statul român să se încadreze în ținta de deficit asumată la nivelul Comisiei Europene. De la 1 ianuarie, atunci când nu mai există acea ordonanță, care ne obligă să nu mai facem angajamente pe final de an, probabil, în prima ședință de consiliu vom avea cele două hotărâri în ceea ce privește atât olimpicii, cât și sportivii. Sunt în jur de 800 de olimpici și profesori pe care îi premiem, în jur de 200.000 de lei, care vor fi plătiți către acești olimpici, cu siguranță ea va fi făcută în ianuarie, începutul lunii februarie, atât olimpicii cât și sportivii”, a spus Oprescu.

Anul trecut, Festivitatea de premiere a olimpicilor olteni, eveniment organizat de Consiliul Județean Olt și Inspectoratul Școlar Județean Olt, a avut loc în a doua jumătate a lunii octombrie, 753 de premii fiind acordate elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, dar și profesorilor îndrumători.

Totodată, CJ Olt va continua tradiția primirii colindătorilor în preajma Crăciunului.

„Privind cadourile, că tot aud în spațiul public informații emise de  un om de la care ar trebui să am pretenții, pentru că vorbește din funcția de prefect, din păcate, nu este informat, folosește o propagandă ieftină. CJ Olt va găsi soluții și va primi colindători la CJ Olt”, a spus șeful forului județean.