Oltul, sub cod galben de intensificări ale vântului și viscol. Cod roșu de viscol pentru patru județe

Meteorologii au emis duminică, 26 noiembrie, noi avertizări de vreme rea, fiind în vigoare trei coduri pentru mai multe județe din țară.

Astfel, duminică, 26 noiembrie, în intervalul orar 10.00-20.00, sunt așteptate intensificări ale vântului și viscol, pentru Oltenia, sudul Munteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei. Atenționarea vizează și județul Olt.

„În vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50…65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.”, arată meteorologii.

Totodată, astăzi, 26 noiembrie, a fost emis un cod roșu pentru viscol, cu intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90, 100 km/h, vizibilitate redusă spre 0, pentru județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

„În județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol și vizibilitatea va scădea spre zero”, au mai arătat meteorologii.

Totodată, în intervalul 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00, este un cod portocaliu de viscol, pentru estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură

„În intervalul menționat în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

  În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, se arată în avertizarea meteorologilor.