Doi bărbați din Olt au furat porcul din curtea unui bătrân din Morunglav. Suina fusese vândută într-o comună din județul Vâlcea

Un bătrân de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, s-a trezit fără porcul din curte. Acesta a sunat la poliție, reclamând furtul din noaptea de 25 spre 26 noiembrie.

Un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga, și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, sunt bănuiți de comiterea faptei

   „În fapt, la data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Porcul a fost găsit în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, unde fusese vândut. Suina a fost ridicată și predată persoanei vătămate, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate.

Tânărul de 28 de ani a fost reținut de polițiști, acesta având antecedente penale.

„După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a mai arătat sursa citată.