CJ Olt vrea să construiască un parc fotovoltaic, în comuna Schitu. Vor fi acoperite facturile la instituțiile din subordine

Consiliul Județean Olt vrea să construiască un parc fotovoltaic, pe un teren din comuna Schitu, chiar în vecinătatea Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 29 noiembrie, fiind aprobată documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru „Sistemul fotovoltaic On Grid Pi-100 kWp”. Proiectul are o valoare de 1.140.480 lei, investiția fiind derulată integral din fonduri europene.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că acest parc fotovoltaic va putea permite achitarea facturilor la energie electric de la instituțiile aflate în subordine. De exemplu, ar putea fi acoperite cheltuielile cu energia electrică de la nivelul Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci (foto).

„Așa cum am spus de fiecare dată, orice domeniu eligibil și pe care CJ Olt îl poate accesa, nu vom rata acest lucru și vom încerca să obțină bani europeni pentru orice categorie și domeniu în care suntem eligibili. Este vorba despre un sistem fotovoltaic pe care vrem să-l amplasăm pe un teren pe care CJ Olt îl are în comuna Schitu, chiar în vecinătatea Spitalului de Psihiatrie. Un parc, de 100 de kilowați, din fonduri europene, pe Programul Operațional Regional. O să încercăm să folosim curentul produs pentru toate instituțiile din subordine, pentru că pe noi nu ne interesează să obținem profit din vânzarea curentului electric, ci să ne scadă facturile la energie electrică. Parcul fotovoltaic va deservi toate instituțiile pe pare le avem în subordine, nu doar spitalul. Astăzi, am aprobat indicatorii, probabil în ianuarie vor ridica în sistem licitația, la jumătatea anului viitor este posibil să începem construcția acestui parc. Ai voie să depui proiect în limita estimării cât consumi tu, ne acoperim toate facturile”, a spus Oprescu.

Sursa foto: Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci