Balșul va avea Centru de Primiri Urgențe modern. Primarul Cătălin Rotea: „Erau bilete de trimitere de la Camera de Gardă Balș către UPU Slatina”

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat că a dat drumul lucrărilor la noul Centru de Primiri Urgențe al Spitalului Balș. Noua clădire ce va avea 1400 de metri pătrați va fi lipită de Spitalul orășenesc Balș, urmând să deservească populația din întreaga zonă. Finanțarea de cinci milioane de lei este asigurată de Ministerul Sănătății, ulterior fiind nevoie de o nouă alocare de fonduri pentru echipamente medicale de ultimă generație.

Edilul a declarat că este un proiect de suflet, pentru că sănătatea bălșenilor este importantă.

„Am demarat lucrările pentru construcția noului Centru de Primiri Urgențe al Spitalului Balș. După ce în ultimii trei ani de zile, am reparat imaginea Spitalului Balș prin lucrări complete de renovare a tuturor secțiilor, iată că, săptămâna trecută, am pus piatra de temelie a noului Centru de Primiri Urgențe Balș! Pot spune că este unul dintre proiectele mele de suflet fiindcă, înainte de toate, sănătatea cetățenilor este pe primul lor. Bălșenii au nevoie și merită să beneficieze de servicii medicale de calitate”, a declarat Cătălin Rotea.

Edilul a explicat că, în perioada cât a fost manager al Spitalului Județean de Urgență Slatina, mulți pacienți care treceau prin Camera de Gardă a Spitalului Balș ajungeau la UPU Slatina cu bilet de trimitere, deși ei aveau o urgență.

„Avem finanțare pentru cinci milioane lei de la Ministerul Sănătății. Vorbim de partea de construcție, o bază, după aceea partea din echipamente. Atunci când va fi finalizat acest Centru de primiri urgențe, mă voi bucura enorm, să nu uităm că am moștenit o Cameră de gardă! Pentru că am fost manager la Spitalul Slatina, primeam acolo bilete de trimitere de la Camera de Gardă Balș către UPU Slatina. Bine, de trimitere către o urgență nu se poate trimite niciodată, pentru că n-ai cum. Vom avea Centru de Primiri Urgențe la Balș într-un an sau doi, cu tomograf, cu aparat de radiologie, adică exact ceea ce am promis”, a declarat edilul, pe 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.