Unde mergem cu copiii pe 1 Decembrie, la Slatina. Programul complet al zilei

Slătinenii sunt invitați vineri, 1 Decembrie, să ia parte la evenimentele organizate de autorități în municipiul Slatina. Astfel, potrivit programului anunțat de subprefectul de Olt, Cosmin Floreanu, vineri, începând cu ora 10.00, va fi organizat un ceremonial militar și religios la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Slatinei, copiii, și nu numai, având posibilitatea să asiste la  defilarea trupelor din cadrul MApN și MAI.

După ceremonia religioasă și militară, Primăria Slatina va distribui gratuit 1.000 de meniuri tradiționale, ce conțin iahnie de fasole, cârnați la grătar, murături, băuturi calde și chifle, de Ziua Națională a României. Standul alimentar va fi amplasat în apropierea Esplanadei Slatina, evenimentul fiind organizat cu sprijinul unei firme, care donează cele 1.000 de meniuri.

Ziua va continua cu evenimentele organizate la Parcul Tineretului din Slatina, unde, la ora 17.30, primarul municipiului Slatina, Emil Moț, va deschide Târgul de Crăciun și va aprinde iluminatul festiv, unde sunt așteptați slătinenii, cu mic cu mare.

„Este momentul să aducem magia sărbătorilor în inimile noastre. Vă invit vineri, 1 Decembrie, în Parcul Tineretului, începând cu ora 17:30 pentru a da startul oficial Sărbătorilor de Iarnă. Târg de Crăciun, lumini strălucitoare, bucurie și atmosferă de basm vă așteaptă într-un cadru magic. Veniți împreună cu familia și prietenii să trăim momentul magic al sărbătorilor!”, a anunțat edilul.

Rând pe rând, vor urca pe scena din Parcul Tineretului artistul Ionică Moroșanu, trupa Ro-Mania, iar seara se va încheia cu un recital susținut de interpreta Amna.

Programul evenimentelor organizate la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din centrul Slatinei:

Ora 10.00- Prezentarea onorului și ocuparea locului în dispozitivul stabilit;

Ora 10.05-intonarea Imnului național al României;

Ora 10.25 – alocuțiuni și mesaje prezentate de personalități civile și militare participante;

10.40-depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din centrul Slatinei;

10.55-defilarea trupelor aparținând MapN și MAI;

Primăria Slatina va distribui apoi gratuit 1.000 de meniuri tradiționale, ce conțin iahnie de fasole, cârnați la grătar, murături, băuturi calde și chifle, de Ziua Națională a României.

Evenimente în Parcul Tineretului din Slatina:

17:30- Deschiderea Târgului de Crăciun de la Slatina. Primarul Emil Moț va aprinde iluminat festiv din oraș;

17:30-18:15 urcă pe scenă interpretul Ionică Moroșanu;

18:15-19:00, concert susținut de trupa Ro-Mania;

19:00-19:45 – recital susținut de interpreta Amna;

Spectacolul de pe scena amenajată în aer liber, în Parcul Tineretului din Slatina va fi prezentat de actorul Andrei Duban.