Crimă oribilă, la Slătioara. Primarul, despre suspect: „A mai făcut pușcărie”

Crimă oribilă în comuna Slătioara, județul Olt, miercuri, 6 decembrie, unde un bărbat de 53 de ani a fost ucis de un consătean. Totul s-a întâmplat în spatele unui supermarket din localitate, într-o cameră unde cei doi se întâlneau ca să consume alcool.

Primarul din comună, Savu Ungureanu, a precizat că bărbatul bănuit de comiterea faptei a mai făcut pușcărie în trecut, după ce a atacat cu cuțitul o rudă.

„A mai făcut pușcărie pentru tentativă, a băgat cuțitul într-un cumnat de al lui. Cel bănuit de ucidere are 70 de ani, iar cel care și-a pierdut viața are 53 de ani. Totul s-a întâmplat în spatele unui supermarket, unde sunt băile comunale ale noastre. Consumau împreună alcool, amândoi sunt din comună. L-a decapitat , i-a tăiat și o mână, pe care le-a aruncat într-un wc”, a spus primarul din comuna Slătioara, Savu Ungureanu.

La fața locului se află o echipă complexă de cercetare din cadrul I.P.J. Olt și procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectuează verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Suspectul se afla în custodia poliției.

La data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 14:25, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în spatele unei societăți comerciale, din comuna Slătioara, județul Olt, se află o persoană decedată, care prezintă urme de violență.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa care a identificat trupul unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Slătioara, care prezenta leziuni incompatibile cu viața.

În cauză, a fost anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care a preluat cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, o echipă complexă de cercetare, formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au identificat un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din comuna Slătioara, bănuit de comiterea faptei.

În prezent, bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.