Procurorii olteni explică cum a fost omorât bărbatul de 50 de ani, din comuna Slătioara

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au oferit detalii șocante despre crima, care a avut loc pe 5 decembrie, în comuna Slătioara. Victima a fost lovită cu un topor în repetate rânduri, ulterior cadavrul fiind decapitat.

Alarma a fost dată pe 6 decembrie, angajata unui supermarket observând cadavrul dezbrăcat, ce prezenta urme de violență.

„În cursul zilei de 06.12.2023, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel 112 făcut de către o angajată a unui supermarket din comuna Slătioara, jud. Olt, cu privire la faptul că în spatele magazinului a observat cadavrul unui bărbat, dezbrăcat, ce prezintă urme de violenţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Crima a avut loc într-o locuință socială ce aparține Primăriei Slătioara, victima fiind decapitată, totodată fiindu-i tăiat și brațul drept.

„Într-o locuinţă socială aparţinând primăriei localităţii, a fost găsit cadavrul unui bărbat decapitat, cu detaşarea braţului drept, prezentând multiple echimoze şi plăgi contuze la nivelul toracelui. La o distanţă de 15 metri, într-o hazna, a fost găsit capul şi braţul cadavrului cu multiple urme de violenţă. Cadavrul a fost identificat în persoana numitului S.M., în vârstă de 50 de ani, din comuna Slătioara, jud. Olt. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua de 05.12.2023, victima a consumat alcool cu numitul I.T. de 70 de ani, după care s-au deplasat la locuinţa acestuia din urmă, aparţinând primăriei, iar aici a izbucnit un conflict fizic între ei.

I.T. a luat un topor cu care i-a aplicat victimei multiple lovituri la nivelul capului şi toracelui, provocând-i decesul.

Ulterior, autorul a încercat să se debaraseze de cadavru, sens în care i-a secţionat cu lama toporului capul la nivel cervical, precum şi braţul drept pe care le-a aruncat într-o hazna aflată în apropiere”, a mai arătat sursa citată.

Potrivit parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în urma efectuării necropsiei cadavrului (foto Morga Slatina), s-a constat că moartea bărbatului a fost violentă şi a fost cauzată de un politraumatism cranio-cerebral grav (fractură craniană cu înfundare, hemoragie şi contuzie cerebrală)şi traumatism toracic grav (fracturi de stern, costale bilaterale).

„Leziunile tanatogeneratoare s-au putut produce în condiţiile unei heteroagresiuni, prin lovire cu corpuri dure, posibil topor şi compresiune între planuri dure.

Decapitarea cadavrului şi detaşarea membrului superior drept s-au putut produce cel mai probabil postmortem”, au mai arătat procurorii.

În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul I.T. pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. şi art. 189 alin. 1 lit. e C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 alin. 1 C.p., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

Suspectul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți arestarea preventivă a inculpatului.