Deputatul Adrian Chesnoiu, demers pentru reconfigurarea unei intersecții de pe Centura Caracal. Au avut loc mai multe accidente

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu a făcut demersuri pe lângă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru reconfigurarea unei intersecții de pe Centura municipiului Caracal, unde au avut loc mai multe accidente rutiere.

Deputatul Adrian Chesnoiu a precizat că în Bugetul pentru anul viitor a fost prinsă finanțarea pentru amenajarea unui sens giratoriu, care va fluidiza traficul și va reduce riscul de producere a unor evenimente rutiere.

„Pe Centura Caracalului, în zona intersecției dintre DJ 542 cu DN VO 6G, ne-am confruntat cu un număr tot mai mare de accidente care, din păcate, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

I-am sesizat acest lucru dlui ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu, în cadrul vizitei în orașul nostru, necesitatea de a reconfigura zona prin amenajarea unui sens giratoriu. Și lucrurile s-au mișcat rapid, motiv pentru care vreau să îi mulțumesc lui Sorin și dlui Cristian Pistol – directorul general al CNAIR! Am convingerea că vom reuși sistematizarea zonei pentru a avea fluență în trafic și a reduce semnificativ riscul de producere a unor accidente grave.

În cadrul dezbaterilor pe legea bugetului de stat pentru anul 2024, dl ministru Grindeanu mi-a comunicat că sensul giratoriu de pe DN VO 6G de la km 6+600 intersectie cu DJ542 are finanțarea asigurată și se află în proiectare la Serviciul Proiectare DRDP Craiova”, a spus deputatul de Olt.

Chesnoiu a dat asigurări că, în primele luni ale anului 2024, va fi construită o variantă provizorie a sensului giratoriu, ulterior fiind realizate lucrările pentru reconfigurarea intersecției, prin amplasarea unui sens giratoriu permanent.

sursa foto: facebook, Adrian Ionuț Chesnoiu