Primarul comunei Grădinari și-a pierdut viața în urma accidentului de pe DN64, produs în noaptea de Crăciun

Primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana (61 de ani), și-a pierdut viața în urma accidentului rutier ce a avut loc pe DN64, în județul Olt, în noaptea de Crăciun, 25 decembrie, în coliziune fiind implicate două mașini. Potrivit reprezentanților IPJ Olt, impactul a avut loc pe raza localității Strejești și nu Grădinari, așa cum a transmis, inițial, ISU Olt.

Unul dintre șoferi, un tânăr de 32 de ani, din Slatina, era băut. Totodată, polițiștii olteni spun că au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul slătineanului.

„La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate 2 autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Ulterior, pentru una dintre cele 6 persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul.

Ambii conducători auto, implicați în eveniment, au fost testați cu aparatul etilotest, indicând o valoare negativă pentru bărbatul în vârstă de 52 de ani, respectiv o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul în vârstă de 32 de ani.

De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Anunțul cu moartea prematură a primarului a fost făcut pe pagina de socializare a Primăriei Grădinari.

„Deși nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită, Comuna Grădinari, județul Olt, deplânge stingerea fulgerătoare din viață, a domnului IOANA Mihai – Primarul comunei Gradinari, judetul Olt.

Pe această cale aducem un ultim omagiu celui care a fost coleg, prieten, si inainte de toate OM, iar trecerea sa în neființă  este tulburătoare și greu de suportat, reprezintă o mare pierdere pentru intreaga comunitate și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profunda compasiune pentru pierderea suferită.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în postarea Primăriei Grădinari Olt.