Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere, în minivacanța de Crăciun. Polițiștii olteni au aplicat 450 de amenzi

În minivacanța din perioada Crăciunului, polițiștii din cadrul IPJ Olt au  aplicat aproximativ 450 de amenzi, în valoare totală de peste 170.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 76 de permise de conducere și au constatat 20 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Mulți șoferi au fost prinși băuți la volan, cum este cazul unui bărbat din comuna Coteana.

„În cadrul activităților, la data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală nr. 4 Coteana, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 546, din comuna Coteana, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Coteana, județul Olt.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 446 de solicitări, dintre acestea 358 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.