Slătineanul care a lovit intenționat, cu mașina, un bărbat a fost reținut. Aveau un conflict mai vechi din cauza unei fete de 23 de ani

Șoferul de 30 de ani, din Slatina, care sâmbătă dimineață, 30 decembrie, a lovit intenționat, cu mașina, pe fostul partener al iubitei sale, în intersecția de la Catedrala Veche din municipiu, strada Ionașcu, a fost reținut, procurorii acuzându-l de tentativă de omor. Aceștia urmează să ceară judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 zile.

După ce a fost lovit cu mașina și târât câțiva metri, victima a suferit mai multe fracturi, fiind ulterior transferată la o unitate medicală din Capitală.

Între cei doi bărbați exista un conflict mai vechi, fiind în vigoare chiar și un ordin de protecție emis de Judecătoria Balș, la începutul lunii decembrie.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că numitul D. R.-C., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt, în timp ce conducea autoturismul marca BMW cu numărul de înmatriculare HD 99 JYT, pe fondul unui conflict mai vechi, a lovit cu intenţie, cu autoturismul, pe victima D. C.-L., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, care, în calitate de conducător auto, coborâse din autoturismul marca Citroen cu numărul de înmatriculare DJ 16 NEE, după care numitul D. R.-C a târât victima de pe partea carosabilă, până pe trotuar, călcându-l cu roţile autoturismului, provocându-i leziuni traumatice care necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În autoturismul marca BMW se afla, în calitate de pasager şi numita M. L. F., de 23 de ani, fosta concubină a victimei D. C.-L.,  împotriva acestuia din urmă fiind emis ordin de protecţie provizoriu de către Judecătoria Balş, în perioada 05.12.2023 – 05.03.2024 – măsuri: interzicerea oricărui contact cu victima şi obligaţia păstrării unei distanţe faţă de M. L. F”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu politraumatisme, contuzie toracică, ulterior fiind transferată la o unitate medicală din Capitală.

Potrivit medicilor legiștilor, victima prezintă următoarele leziuni traumatice:

– multiple placarde excoriate membre superioare, membre inferioare, cranio-faciale şi bazin;

-fracturi multiple de bazin;

„Leziunile traumatice necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, se mai arată în comunicatul citat.

-luxaţiecoxo-femurală bilaterală;