Tânără de 31 de ani din Olt, moartă acasă, după ce a fost confirmată cu SARS-COV2. 10 decese raportate, în județ

DSP Olt a raportat miercuri, 3 noiembrie, zece noi decese din cauza virusului SARS-COV2. Totodată, sunt înregistrate 144 de cazuri noi, 24.260 de olteni fiind confirmați cu virusul de la izbucnirea pandemiei. 290 de pacienți sunt internați în unitățile medicale din județ, din care 23 sunt în stare gravă la Terapie Intensivă,  șapte fiind intubați.

2.635 de persoane sunt în izolare la domiciliu, iar alte 1.885 se află în carantină, acasă. Potrivit raportării de astăzi, 109.202 de teste au fost efectuate de la începutul pandemiei în județul Olt.

Printre morții raportați miercuri, 3 noiembrie, este și o femeie de doar 31 de ani, din mediul urban. Olteanca a fost confirmată cu SARS-COV2 pe 20 octombrie, după ce a solicitat să fie testată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Potrivit DSP Olt, decesul a survenit la domiciliu.

Comorbidități, persoana avea insuficiență venoasă cronică, stadiul I. Decesul a survenit la domiciliu, pe 1 noiembrie. Cauza decesului este: insuficiența cardio-respiratorie acută, embolia pulmonară, infecție Covid-19. Persoana era nevaccinata anti-Covid”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Un alt deces este cel al unei bătrâne de 83 de ani, din mediul rural, ce nu era vaccinată împotriva COVID. Femeia a ajuns pe 31 octombrie la Spitalul Orășenesc Corabia, unde a fost confirmată cu SARS-COV2. Avea și boli asociate, precum hipertensiune arterială, obezitate și sechelele unui accident vascular cerebral. A murit pe 1 noiembrie.

O altă bătrână, de 90 de ani, din mediul rural, a fost răpusă de COVID. Femeia a fost internată pe 23 octombrie la Spitalul Slatina, unde a fost confirmată cu SARS-COV2. Avea boli asociate, precum diabet și hipertensiune arterială, decesul survenind pe 1 noiembrie. Persoana nu era vaccinată împotriva COVID.

Un alt deces este cel al unei femeie de 62 de ani, din mediul rural. Olteanca a ajuns pe 23 octombrie la Spitalul Slatina, unde a fost confirmată cu SARS-COV2. Avea și hipertensiune arterială și obezitate. A murit pe 1 noiembrie. Persoana nu era vaccinată COVID.

O femeie de 68 de ani, din mediul rural, a fost și ea răpusă de COVID. Aceasta a ajuns pe 19 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unde a fost confirmată cu SARS-COV2. Avea și hipertensiune arterială, grad II. A murit pe 2 octombrie.

Un bărbat de 37 de ani, din mediul urban, care nu avea boli asociate și nici nu i-au fost depistate pe perioada cât a stat internat, a murit și el din cauza COVID.

Bărbatul a ajuns pe 25 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, unde a fost confirmat cu SARS-COV2. A murit pe 2 noiembrie, iar reprezentanții DSP Olt spun că a făcut stop cardiac sub ventilație mecanică, insuficiență respiratorie acuta hipoxemică, bronhopneumonie, infecție Covid-19. Persoana nu era vaccinată împotriva COVID.

Un bărbat de 78 de ani, din mediul rural, a murit și el din cauza acestui virus. Bărbatul a ajuns pe 31 octombrie la Spitalul Slatina, fiind confirmat cu SARS-COV2. Avea și fibrilație atrială și hipertensiune arterială și a murit pe 1 noiembrie.

Au mai murit și două femei, una de 71 de ani, care avea și astm bronșic, alta de 61 de ani (cu hipertesniune și obezitate) și un bărbat de 64 de ani, cu diabet și obezitate. Persoanele nu erau vaccinate împotriva COVID.

633 de olteni au murit de la izbucnirea pandemiei din cauza COVID.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt, 1603 persoane s-au vaccinat împotriva COVID.