Valorile punctelor vor rămâne neschimbate până la 30 iunie. Ce sume le sunt decontate medicilor de familie și celor din policlinici

În urma rundelor de consultări și negocieri pe care CNAS le-a avut joi, 18 ianuarie 2024, cu reprezentanții medicilor de familie și cei din policlinici, s-a stabilit ca pentru semestrul I al acestui an să se mențină atât valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate, cât și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi, care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS, aceste valori sunt:

Pentru punctul per capita : 12 lei;

Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară: 8 lei;

Pentru punctul pe serviciu medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate: 4,5 lei;

Suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi: 6000 lei..

“Avem dovada că dialogul poate rezolva chiar și cele mai complicate situații. E important să continuăm acest parteneriat pentru ca asigurații să nu aibă de suferit”, a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

Medicii de familie și cei din ambulatoriu din județul Olt s-au alăturat protestelor de la nivel național. Reprezentanții medicilor de familie din Olt au avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții CAS Olt (foto), după care au protestat în fața Prefecturii Olt.