GROAZNIC. Un autocamion a lovit un limitator de înălțime, care s-a prăbușit peste o mașină aflată în spatele său, la Dăneasa. Traficul este blocat (UPDATE)

UPDATE. Un autocamion a lovit un limitator de înălțime, care s-a prăbușit peste o mașină aflată în spatele său, pe Drumul Național 6, în comuna Dăneasa, județul Olt. Traficul rutier este blocat, pe ambele sensuri de deplasare. O femeie de 44 de ani a fost găsită în stop cardio-respirator, ulterior fiind declarat decesul. Totodată, la spital au ajuns doi bărbați, în vârstă de 18 și 42 de ani.

Reprezentanții ISU Olt au revenit cu informații, precizând că persoana decedată are, de fapt, 66 de ani.

Traficul a fost reluat în condiții normale, în jurul orei 14.45.

Polițiștii au stabilit că tirul ce transporta un utilaj a lovit limitatorul de înălțime, care s-a prăbușit peste mașina din spate, condusă de un tânăr de 18 ani, din Drăgănești. Olt. Femeia care a decedat se afla în autoturism.

„Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, ce transporta un utilaj, condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Studina, județul Olt, ar fi acroșat un limitator de înălțime, iar o porțiune din acesta s-ar fi desprins și ar fi căzut pe un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 18 ani, din orașul Drăgănești-Olt.

În urma evenimentului rutier, o persoană, pasageră în autoturism, a decedat, iar alte două persoane, respectiv conducătorul autoturismului și un alt pasager din autoturism, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul municipal Caracal”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Conducătorii celor două autovehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs produs evenimentul.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Traficul rutier pe Drumul Național 6 este blocat, pe ambele sensuri de deplasare, în comuna Dăneasa ca urmare a producerii unui eveniment rutier.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 6, în zona localității Dăneasa, județul Olt, un autocamion a lovit un limitator de înălțime, care s-a prăbușit peste un autoturism aflat în spatele său. În urma impactului au rezultat 3 victime din autoturism, una dintre acestea fiind resuscitată. Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers”, arată Poliția Română.

Trei persoane au fost rănite, una fiind găsită în stop cardio-respirator.

„Echipaje din cadrul Stației Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele și o autospecială pentru primă intervenție, acționează pe Drumul Europen 70, în zona localității Pestra, pentru gestionarea unei situații de urgență provocate de căderea unui limitator de înălțime peste un autoturism aflat în trafic.

Din primele informații, în urma evenimentului au rezultat trei victime, dintre care una a fost găsită în stop cardio-respirator, o victimă încarcerată, conștientă și o victimă în afara autoturismului, conștientă.

Misiune este în desfășurare”,au transmis reprezentanții ISU Olt.