DSP Olt raportează două decese din cauza gripei. Cei doi olteni aveau boli asociate

DSP Olt a anunțat că două persoane din județul Olt au murit din cauza gripei. Cei doi nu erau vaccinați și aveau boli asociate.

Un bărbat de 70 de ani, nevaccinat, a murit pe 17 ianuarie, iar femeia de 83 de ani pe 22 ianuarie, ambii fiind diagnosticați cu gripă AH1.

„În perioada 15-22 ianuarie, s-au înregistrat două decese prin gripă cu AH1. Primul deces s-a înregistrat în data de 17 ianuarie, persoana din mediul rural, de sex masculin, vârsta 70 de ani, nevaccinat antigripal, cu comorbidități (fibrilație atrială, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă). A primit tratament antiviral, intubat, rezultat pozitiv tip Ah1. Al doilea deces s-a înregistrat în 22 ianuarie, persoana din mediul urban, de sex feminin, 83 de ani, nevaccinată, cu comobidități (fibrilație atrială, hipertensiune gr.III), A primit tratament antiviral, intubată, Rezultat pozitiv tip Ah1”, anunță DSP Olt.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt, în săptămâna 15-21 ianuarie, la nivelul județului s-au înregistrat 1.084 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 27 de internări, 370 de cazuri de pneumonii, cu 71 de internări, și 10 cazuri de gripă.