Sens giratoriu la intersecția străzilor Cuza Vodă cu Banului. Lucrările vor dura două luni și nu va fi închisă circulația

Primăria Slatina va amenaja în intersecția străzilor Cuza Vodă cu Banului un sens giratoriu, venind în întâmpinarea tuturor celor care tranzitează zona. Lucrările vor dura două luni și nu va fi închisă circulația.

Municipalitatea a început de joi, 25 ianuarie, amenajarea acestui sens giratoriu, scopul fiind creșterea siguranței participanților la trafic, zona fiind una cu vizibilitate redusă.
„Scopul proiectului, avizat de Poliția municipiului Slatina, este, în primul rând, siguranța participanților la trafic, fie ei șoferi sau pietoni, având în vedere riscul mare de accidente rutiere pe care această zonă îl avea din cauza vizibilității reduse. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ 60 de zile, în funcție de condițiile meteo.
Pentru execuția acestora nu va fi necesară închiderea traficului, circulându-se cu restricții, șoferii fiind rugați să circule cu atenție sporită”
, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Principalele caracteristici tehnice ale proiectului sunt:
suprafață totală de amenajare – 2400 de metri pătrați, din care 1500 de metri parte carosabilă și 900 de metri pătrați trotuare pietonale (inclusiv insule de girație).