Senatorul Siminica Mirea: „Guvernul reafirmă, încă o dată, determinarea de a sprijini categoriile vulnerabile”

Senatorul PDS Siminica Mirea a anunțat că Executivul susține categoriile vulnerabile, urmând ca 2,5 milioane de persoane să beneficieze de sprijin pentru alimente, în valoare de 1.500 de lei, ce vor ajunge la populație în șase tranșe.

„Guvernul condus de premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, își menține angajamentul ferm față de populația vulnerabilă. Peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia și în acest an de sprijin pentru alimente, în valoare de 1.500 de lei, distribuit în șase tranșe. Prima alimentare a cardurilor dedicate se va realiza în luna februarie. Până în luna februarie, se va efectua actualizarea bazei de date, întrucât Guvernul A MAJORAT pragul de venituri eligibile de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. Această măsură asigură menținerea sprijinului pentru beneficiarii care au primit cardurile și în anul precedent.

În acest sens, indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației nu va exclude persoanele vulnerabile de la acest sprijin. Măsura are ca scop protejarea acestora de impactul negativ al inflației. Prin ridicarea pragului maxim la 2.000 de lei, se asigură includerea tuturor celor care ar fi ieșit din program din cauza indexării veniturilor”, a anunțat senatorul social-democrat.

Astfel, cardurile în valoare de 250 de lei, se acordă o dată la 2 luni pentru persoanele cu venituri de până în 2.000 de lei. Eligibile sunt și familiile cu cel puțin 2 copii, având un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie.

„Guvernul reafirmă, încă o dată, determinarea de a sprijini categoriile vulnerabile și de a asigura accesul la necesitățile de bază pentru toți cetățenii afectați”, a conchis senatorul.