Bugetul județului a fost aprobat. Oprescu: „Este un buget echilibrat”

Consilierii județeni au aprobat luni, 29 ianuarie, în cadrul ședinței ordinare, bugetul județului pentru 2024. Potrivit proiectului de hotărâre, bugetul județului, în 2024, este de 477.716 mii lei.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că bugetul este echilibrat, nefiind sume mari pierdute față de anul trecut.

„Bugetul județului l-am aprobat astăzi, este un buget aproximativ echilibrat, ca și anul trecut. Sunt anumite sume de bani pe care le-am pierdut, dar, de asemenea, sunt anumite capitole la care am câștigat sume de bani. Per total, nu avem sume foarte mari de bani pe care le-am pierdut față de bugetul anului trecut”, a spus Oprescu.

Șeful forului județean a precizat că aproximativ 20 de milioane de lei sunt folosiți an de an pentru investiții. Cei mai mulți bani sunt alocați pentru modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Slatina.

„Investițiile, în general, CJ le-a făcut din fonduri europene, fonduri guvernamentale. Anual, în jur de 20 milioane de lei ne rămân pentru investiții. De obicei, jumătate din această sumă se duce către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Și, în acest an, avem câteva lucrări deja începute la SJU Slatina, vorbim de reabilitarea interioară și modernizarea Blocului Materno-infantil și, de asemenea, același lucru se întâmplă și la Secția Medicală. Am prins toți banii astfel încât anul acesta să terminăm pe interior cele două pavilioane ale SJU Slatina. De asemenea, am prins bani pentru mobilier și aparatură medicală. Cred că sumele la CJ se ridică undeva la 12 milioane lei pe care le-am alocat din bugetul propriu, anul acesta, pentru investiții”, a adăugat Oprescu.

Totodată, în cadrul ședinței de luni a fost aprobată repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de șase la sută din impozitul pe venit, pe anul 2024.

„Privind sumele defalcate din cota de 6%, alocată Consiliului Județean Olt pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, această sumă de bani a fost împărțită aproape în totalitate. Au mai rămas acolo 120.000 de lei care urmează să vedem ce facem cu ei, în rest, a fost împărțită primăriilor din județul Olt, primind fiecare comună minim 200.000 lei, orașele minim 500.000 lei, iar cele două municipii – Slatina – 1,5 milioane și Caracal – 1 milion”, a conchis președintele CJ Olt, Marius Oprescu.