Gigel Știrbu a fost ales președinte al PNL Olt. Primarii Daniel Tudor și Marian Vasile, prim-vicepreședinții organizației

Deputatul Gigel Știrbu a fost ales președintele Filialei PNL Olt, Comitetul de Coordonare Județean având loc vineri, 2 februarie, la Caracal, cele două funcții de prim-vicepreședinte revenind primarului orașului Scornicești, Daniel Tudor, și primarului din comuna Studina, Marian Vasile.

Înconjurat de colegii săi de la centru, Gigel Știrbu a vorbit despre efortul extraordinar pe care l-a depus, în ultimele două luni și jumătate, pentru a găsi oameni care să candideze la alegerile din acest an.

„Am avut la dispoziţie doar trei luni, dintre care două săptămâni de Sărbători de Iarnă, să ajungem, astăzi, aici la o organizaţie statutară puternică şi determinată pentru anul 2024. În cele trei luni de zile de când Biroul Naţional a luat decizia de a numi unul preşedinte şi un birou politic interimar al organizaţiei PNL-ul, au fost foarte multe lucruri de rezolvate în primul şi în primul rând. Una din primele decizii ale noului birou interimar a fost desfiinţarea tuturor organizaţiilor locale ale PNL din judeţul Olt, cu excepţia celor conduse de primari şi a celor care au avut alegeri în anul 2023.
Ca atare, a trebuit ca în ultimele două luni jumătate să depunem un efort extraordinar, un efort considerabil ca în 112 localităţi, echipele Biroului Politic Judeţean să meargă să analizeze rezultatele alegerilor din acele localităţi, ale organizaţiilor din acele localităţi, să caute noi candidaţi, noi membri pentru Partidul Naţional Liberal, oameni care să-şi asume responsabilitatea unei candidaturi cu succes în anul 2024. Acest lucru nu a fost deloc uşor şi ştiţi destul de bine. Cred că am vorbit personal în ultimele două luni jumătate, nu o dată şi de mai multe ori, majoritatea dintre dvs. din această sală. (…)
Nu este uşor să găseşti oameni determinaţi, oameni care doresc să-şi asume responsabilitatea unei candidaturi, oameni care doresc să intre într-o bătălie electorală atunci când la tine în partid sunt oameni – au mai rămas unu-doi – care se duc la colegii tăi primari, viceprimari şi îndeamnă, spunându-le ‘nu mai staţi în PNL, plecaţi de aici, că e un pariu pierdut’. Tuturor celor care aţi luat decizia să rămâneţi aici, unii dintre voi candidaţi astăzi, daţi-mi voie să vă mulţumesc public pentru că aţi ales să nu renunţaţi la valorile şi principiile pe care le-aţi îmbrăţişat acum mult timp.
(…)

Profilul pe care l-am căutat în judeţ, a fost acela al unui tânăr până în 45 de ani. Dacă se poate un antreprenor de succes în localitatea respectivă. Un om care a arătat că poate să facă ceva pentru el şi pentru ai lui, care îşi asumă responsabilitatea să facă ceva şi pentru localitate. Am găsit foarte mulţi tineri dornici să se înhame această treabă, antreprenori de succes, mulţi dintre ei veniţi din străinătate, care după 10-15 ani au venit acasă şi şi-au deschis o mică afacere, că o asociaţie agricolă, că un atelier, că o brutărie, că un magazine în localitatea respectivă, fac ceva. Sunt profilul liberalui autentic, omului liber care munceşte pentru societate şi care tot de muncă şi de lucru altora. Acesta a fost profilul pe care l-am căutat în majoritatea localităţilor, acolo unde a trebuit să reformulăm, să reformăm aceste organizaţii, am găsit nenumăraţi tinerii. Le mulţumesc tare mult că au acceptat această provocare. Bine, şi noi am fost insistenţi, trebuie să recunosc, am demonstrat tuturor colegilor mei, Biroul Politic Judeţean că nu există”, a spus Știrbu.

În urma alegerilor interne din cadrul Comitetului de Coordonare Județean Olt al Partidului Național Liberal, edilul orașului Scornicești a fost reales în funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei organizații.

„Această realegere nu poate decât să mă bucure și, în egală măsură, să mă responsabilizeze în faţa colegilor mei, a celor ce mi-au oferit votul lor, dar și a oamenilor care au atât de multă încredere în noi. Ne aşteaptă un an al provocărilor electorale, un an în care putem demonstra că suntem cei mai buni doar dacă suntem o echipă cu adevărat unită! Împreună vom reuși și tot împreună putem face ca anul 2024 să fie anul de neuitat al Partidului Național Liberal Olt! Nu în ultimul rând, transmit felicitări şi domnului deputat Gigel Ştirbu, ales în funcţia de preşedinte al PNL Olt!”, a spus Daniel Tudor.


Alături de liberalii olteni au fost președintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general, Lucian Bode, europarlamentarul, Rareș Bogdan, dar și președinții filialelor PNL din Regiunea Sud-Vest Oltenia.